Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lekkerbek met zoetzure ananassaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 lekkerbekjes
1 grote ui
4 lente-uitjes
3 eetlepels slaolie
1 blikje (± 400 gr) ananasstukjes
4 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel azijn
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel aardappelzetmeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160°C.
Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenschaal of op een
bakplaat en laat ze in de oven onafgedekt in ± 15
minuten warm worden; of leg ze in een ruime koekenpan - met
anti-aanbaklaag - en laat ze op laag vuur warm worden (zonder
deksel, want met deksel wordt het korstje om de vis
zacht).
Maak intussen de saus.
Pel de ui en snijd deze in 12 dunne partjes.
Snijd de lente-uitjes (ook het groen) diagonaal in stukjes van
3 cm. Verhit de slaolie in een ruime koekenpan en bak de
partjes ui hierin op laag vuur 5 minuten.
Voeg de lente-uitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de ananas met het sap uit het blikje, d chilisaus, de
azijn en de ketjap toe en breng het geheel aan de kook.
Roer van het aardappelzetmeel met 2 eetlepels koud water een
papje zonder klontjes en voeg dit al roerend aan de pan
toe.
Laat de saus onder geregeld roeren een paar minuten zachtjes
koken.
Leg de lekkerbekjes op 4 warme borden en schep de saus
ernaast.
Lekker met gekookte mie en Chinese kool.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mangoet ikan
Spaghetti di mare
Koolvis met aardappel en ui
Kruidigevisschotel
Kabeljauw in witte wijn met boursin

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes